Ardennes Hafen Client

Forum for alternative clients, mods & discussions on the same.

Re: Ardennes Hafen Client

Postby borka » Fri Apr 12, 2019 3:13 pm

vatas wrote:I've been (once again) trying to move to Linux. Requirement for that is to get haven Running. I got to the point where Haven error. I'm not sure but seems I could be missing GPU drivers, even though I did run some sort of command to install them.

1.00.123.26178f16
Linux 4.14.21-1-MANJARO, 1.8.0_162 amd64
null

java.lang.InternalError: XXX0 profile[1]: GL3bc -> profileImpl GL4bc !!! not mapped
at javax.media.opengl.GLProfile.computeProfileMap(GLProfile.java:1881)
at javax.media.opengl.GLProfile.initProfilesForDeviceCritical(GLProfile.java:1749)
at javax.media.opengl.GLProfile.initProfilesForDevice(GLProfile.java:1698)
at javax.media.opengl.GLProfile.initProfilesForDefaultDevices(GLProfile.java:1667)
at javax.media.opengl.GLProfile.access$100(GLProfile.java:76)
at javax.media.opengl.GLProfile$1.run(GLProfile.java:155)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at javax.media.opengl.GLProfile.initSingleton(GLProfile.java:123)
at javax.media.opengl.GLProfile.getProfileMap(GLProfile.java:2063)
at javax.media.opengl.GLProfile.get(GLProfile.java:906)
at javax.media.opengl.GLProfile.getDefault(GLProfile.java:640)
at javax.media.opengl.GLProfile.getDefault(GLProfile.java:651)
at haven.HavenPanel.stdcaps(HavenPanel.java:80)
at haven.HavenPanel.<init>(HavenPanel.java:93)
at haven.HavenPanel.<init>(HavenPanel.java:104)
at haven.MainFrame.<init>(MainFrame.java:205)
at haven.MainFrame.main2(MainFrame.java:349)
at haven.MainFrame.access$100(MainFrame.java:47)
at haven.MainFrame$7.run(MainFrame.java:387)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)


Did you try with run.sh from Amber? (Open in Terminal ...)

Code: Select all
#!/bin/bash
java -Djogl.disable.opengles=true -Xss1024k -Xms512m -Xmx1024m -jar hafen.jar -U https://game.havenandhearth.com/hres/ game.havenandhearth.com
Avatar by SacreDoom
Java 8 - manually downloads - good to check for actual versions url here:
viewtopic.php?f=42&t=40331
Remember what the dormouse said: Feed your head Feed your head
User avatar
borka
 
Posts: 9263
Joined: Thu Feb 03, 2011 7:47 pm
Location: Zwiebelstadt im abgebranntem Königreich

Re: Ardennes Hafen Client

Postby pppp » Fri Apr 12, 2019 3:41 pm

vatas wrote:I've been (once again) trying to move to Linux. Requirement for that is to get haven Running. I got to the point where Haven error. I'm not sure but seems I could be missing GPU drivers, even though I did run some sort of command to install them.

What kind of GPU do you have ?
Certainly for Nvidia GPU you have to make sure proprietary (closed source) drivers are installed.
I use Haven on Linux (Ubuntu 18) without much issues, other than my favoriite mapping tool not working well under Wine.
pppp
 
Posts: 170
Joined: Sun Jun 20, 2010 7:30 pm

Re: Ardennes Hafen Client

Postby loleznub » Sun Apr 14, 2019 4:36 am

The latest update, with additions to the shift+hover over items for information about said tile or object, causes massive FPS loss while holding shift down.

Previously (when the shift+hover for object data occured), it did not cause FPS drops. I don't care about any of this info:

Image

How can I revert this to just showing that I am looking at lettuce heads?
User avatar
loleznub
 
Posts: 202
Joined: Sat Sep 14, 2013 4:26 am

Re: Ardennes Hafen Client

Postby Ardennesss » Sun Apr 14, 2019 4:39 am

loleznub wrote:The latest update, with additions to the shift+hover over items for information about said tile or object, causes massive FPS loss while holding shift down.

Previously (when the shift+hover for object data occured), it did not cause FPS drops. I don't care about any of this info:

Image

How can I revert this to just showing that I am looking at lettuce heads?
Was disabled by default and turned into a separate toggle all of 2 hours later, update to 128.

Edit - if you didn't get another update after that one, you're probably still using the outdated hafen-updater.jar, new one is in the OP of this thread.
haHa I have my own client and stuff reeeeeeeeeee check it out or not i guess idk haha x D Ardennes Client
Ardennesss
 
Posts: 664
Joined: Sun Oct 06, 2013 4:22 pm

Re: Ardennes Hafen Client

Postby loleznub » Sun Apr 14, 2019 4:47 am

Restarted client and it updated fine.

Not too sure why when I launched the updater it didn't update fully. (only got .27, not .28)

I have been using the updated updater since you released it.
User avatar
loleznub
 
Posts: 202
Joined: Sat Sep 14, 2013 4:26 am

Re: Ardennes Hafen Client

Postby Ardennesss » Sun Apr 14, 2019 5:24 am

Image
haHa I have my own client and stuff reeeeeeeeeee check it out or not i guess idk haha x D Ardennes Client
Ardennesss
 
Posts: 664
Joined: Sun Oct 06, 2013 4:22 pm

Re: Ardennes Hafen Client

Postby Granger » Tue Apr 16, 2019 11:21 pm

How to get rid of the 'alt right click menu' ?
It constantly gets in the way when wanting to open containers with an item on the cursor...
Please check Announcements, Game Guides, GLoSQ before posting questions, search is your friend.
Follow the Bug Report HOWTO to ease solving your issue and, in general, The Rules.
User avatar
Granger
 
Posts: 8698
Joined: Mon Mar 22, 2010 2:00 pm

Re: Ardennes Hafen Client

Postby Ardennesss » Tue Apr 16, 2019 11:25 pm

Granger wrote:How to get rid of the 'alt right click menu' ?
It constantly gets in the way when wanting to open containers with an item on the cursor...
Ctrl alt right click to open container instead, or alt H to hide the item before opening the container. Alternate flowermenu is pretty integral to multiple features now, not super inclined to make the whole system a toggle.
haHa I have my own client and stuff reeeeeeeeeee check it out or not i guess idk haha x D Ardennes Client
Ardennesss
 
Posts: 664
Joined: Sun Oct 06, 2013 4:22 pm

Re: Ardennes Hafen Client

Postby Granger » Tue Apr 16, 2019 11:27 pm

Ardennesss wrote:
Granger wrote:How to get rid of the 'alt right click menu' ?
It constantly gets in the way when wanting to open containers with an item on the cursor...
Ctrl alt right click to open container instead,

Works more often that not only on the 3rd click (1st shows the menu, 2nd closes it, 3rd opens container) - would you be so kind to fix it so it always works on the first?
Please check Announcements, Game Guides, GLoSQ before posting questions, search is your friend.
Follow the Bug Report HOWTO to ease solving your issue and, in general, The Rules.
User avatar
Granger
 
Posts: 8698
Joined: Mon Mar 22, 2010 2:00 pm

Re: Ardennes Hafen Client

Postby Ardennesss » Tue Apr 16, 2019 11:30 pm

Granger wrote:
Ardennesss wrote:
Granger wrote:How to get rid of the 'alt right click menu' ?
It constantly gets in the way when wanting to open containers with an item on the cursor...
Ctrl alt right click to open container instead,

Works more often that not only on the 3rd click (1st shows the menu, 2nd closes it, 3rd opens container) - would you be so kind to fix it so it always works on the first?
I can be persuaded, for a fee. Let's say, keeping shubla curfewed till 2020?
haHa I have my own client and stuff reeeeeeeeeee check it out or not i guess idk haha x D Ardennes Client
Ardennesss
 
Posts: 664
Joined: Sun Oct 06, 2013 4:22 pm

PreviousNext

Return to The Wizards' Tower

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests